Nieuws

1359408544-voorbeeldkaart

Studio van Dusseldorp nodigt u uit voor de verrassende ontmoeting tussen de kunstenaars Hans Klein Hofmeijer (1957, Tilburg ) en George Meertens (1957, Stein).

Beide kunstenaars werken in de afzondering van hun atelier aan tijdloze beelden die gedragen worden door een geleefde intimiteit. Onttrokken aan de waan van de dag toont hun kunst op oorspronkelijke wijze de ontsluiting van de tijd.

Hans Klein Hofmeijer laat zich leiden door zijn tekenende hand. Tastend en zoekend registreert hij als een seismograaf de onbekende en onontgonnen tijd. Na een langdurig rijpingsproces verschijnen in zijn tekeningen vormen die de wereld raken in haar kwetsbare naaktheid. De schilder George Meertens ziet het schilderij als lichaam. In zijn schilderen opent hij door overgave aan zijn handelen de aanwezige innerlijke structuur die betekenis geeft aan de beelden. Het is de eerste keer dat beide kunstenaars samen te zien zijn. In een afgewogen presentatie bieden zij een bijzondere blik op hun eigen tijd.

De expositie zal op zaterdagmiddag 16 februari om 16.00 uur worden geopend door Rick Vercauteren, directeur Museum van Bommel van Dam Venlo. Uw aanwezigheid hierbij wordt bijzonder op prijsgesteld.

Studio van Dusseldorp
Wilhelminapark 110
5041 EE Tilburg
tel: 013-5420468
www.studiovandusseldorp.nl
[email protected]

open do t/m zo van 1300-1700 uur en op afspraak

De galerie is gesloten op 9 en 10 maart i.v.m. de opening van de tentoonstelling la France profonde van Wil van Dusseldorp in museum De Pont Tilburg.

Download de uitnodiging

» terug naar Nieuws